Frenkie de Jong FC Barcelona
Frenkie de Jong aan de bal in zijn tweehonderdste wedstrijd voor FC Barcelona. © Getty Images
i

Frenkie de Jong aan de bal in zijn tweehonderdste wedstrijd voor FC Barcelona

Frenkie de Jong na Barcelona-mijlpaal: 'Het is een grote eer om voor Barça te spelen'

13:46, 20-01-2024

Frenkie de Jong speelde afgelopen week in het Copa del Reyduel met Unionistas zijn tweehonderdste wedstrijd voor FC Barcelona. Een behoorlijke mijlpaal waar hijzelf erg trots op is, maar hij wil meer. "Ik wil prijzen gaan winnen", zegt hij in een interview met de club.

In een interview met de club blikte hij terug op de periode van hem bij Barcelona, waar hij dik vier jaar geleden binnen kwam. Hij won elke Spaanse prijs al één keer, maar wil er meer. Dit seizoen gaat nog niet zoals hij wilt. "De eerste seizoenshelft was niet goed. Ik denk dat we onnodig punten hebben verloren en dat moeten we verbeteren, dat weten we."

Supercup

In de Supercup ging Barça hard ten onder tegen rivaal Real Madrid, er werd met 4-1 verloren en Frenkie kreeg veel kritiek over zich heen van de Spaanse media. Hij zou onzichtbaar zijn geweest. "Zij verdienden het om te winnen, wij waren niet goed. We moeten verbeteren, maar één wedstrijd is niet bepalend voor het hele seizoen."

Kampioen

Toch zet Frenkie een eventueel kampioenschap nog niet uit het hoofd, ondanks dat de verschillen in punten steeds groter lijken te worden. Barcelona staat vierde met 41 punten. Real heeft 48 punten en staat op de tweede plaats. Koploper Girona heeft 49 punten, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. "Er zijn nog drie titels om voor te spelen. We staan in de kwartfinale van de beker, doen nog mee in de Champions League en zullen proberen terug te komen in de titelstrijd", besloot De Jong.