Frenkie de Jong niet te spreken over scheidsrechter bij Oranje tegen Polen: 'Hij was er niet klaar voor'
i

Getty Images

Frenkie de Jong niet te spreken over scheidsrechter bij Oranje tegen Polen: 'Hij was er niet klaar voor'

Sjors Tanis • 01:10, 12-06-2022 / Laatste Update: 10:45, 12-12-2023

Frenkie de Jong was niet tevreden met het gelijkspel van Oranje tegen Polen (2-2). Maar de middenvelder was nog minder te spreken over de scheidsrechter, de Turk Halil Umut Meler.

"Ik denk dat hij het niet echt had vandaag. Dat kan een keer gebeuren, maar ik denk dat hij er niet klaar voor was", aldus De Jong bij de NOS.

Zaag op de enkel

Een Poolse speler raakte in de 1e helft al vol de enkel van De Jong. Meler gaf 'slechts' een gele kaart. "Ik voelde hem op m'n enkel, maar ik heb er niet zo veel last van. Ik denk wel dat dit rood is. Ik vond de scheidsrechter sowieso een beetje wazig", zei De Jong.

Positief over comeback

Dat het Nederlands elftal terugkwam van een 0-2-achterstand, deed De Jong goed. "We zijn goed teruggekomen. We blijven altijd doorgaan, dat is ook positief. Maar we moeten thuis gewoon winnen van Polen. We creëerden weinig. Zij ook niet, maar zij scoorden 2 keer. Wij hadden meer kunnen creëren. We waren wat slordig. De 2e helft was wel een stuk beter. We kregen een aantal goede mogelijkheden, dus dat is op zich prima."