Frenkie de Jong over Barça-target Noussair Mazraoui: 'Hij is een geweldige speler'
i

Pro Shots

Frenkie de Jong over Barça-target Noussair Mazraoui: 'Hij is een geweldige speler'

Sjors Tanis • 14:51, 09-03-2022 / Laatste Update: 07:13, 12-12-2023

Frenkie de Jong blikte woensdag op de persconferentie samen met coach Xavi vooruit op de Europa League-wedstrijd van FC Barcelona tegen Galatasaray (donderdag 21.00 uur). De Oranje-international gaf aan de Europa League te willen winnen én sprak kort over Noussair Mazraoui, die in de belangstelling van Barça zou staan.

Barça begint in de 8e finales van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen Galatasaray.

Titel als doel

"We willen de Europa League winnen", aldus De Jong. "Natuurlijk hadden we in de Champions League willen spelen, maar we spelen nu in de Europa League. Of het een mislukking zou zijn als dat niet lukt? Er zijn goede teams in de Europa League en je kunt altijd een slechte dag hebben.”

In vorm

FC Barcelona steekt de laatste weken in een uitstekende vorm. Al 8 wedstrijden op rij werd er niet verloren door de ploeg van Xavi. "We voelen ons goed, maar Galatasaray is een goed team. Al moeten we thuis altijd winnen", zei De Jong, die ook over zijn eigen spel sprak.

"Ik weet niet of ik de beste versie van mezelf laat zien. Ik kan altijd beter. Het doet me geen pijn als ik kritiek krijgt, maar mensen geloven vaak wat journalisten schrijven. Als ze schrijven ‘Frenkie presteert niet’ dan geloven ze dat. Maar ik ben wel van mening dat ik nog meer kan geven. Ik werk hard en praat veel met de coaches. Bang voor mijn concurrenten? Nee, we kunnen allemaal in de basis beginnen, ik ben juist blij met zo veel kwaliteit.”

Mazraoui

De Jong kreeg de vraag of hij wel op het goede moment naar FC Barcelona is gekomen. "Ik denk dat het altijd een goed moment is om naar Barça te komen. Het is een van de grootste clubs ter wereld die normaal gesproken voor elke titel meestrijdt. Ik ben er zeker van dat we volgend seizoen weer voor alle titels vechten als we ons goed versterken", aldus de voormalig Ajax-speler, die kort sprak over de geruchten omtrent voormalig ploeggenoot Noussair Mazraoui.

De Marokkaan wordt in verband gebracht met een overstap naar Camp Nou. "Mazraoui heeft heel veel kwaliteit. Ik weet niet of hij naar ons komt, maar hij is een geweldige speler.”