Frenkie de Jong raakt in vorm voor EK: middenvelder uitgeroepen tot MVP bij Barcelona
i

Getty Images

Frenkie de Jong raakt in vorm voor EK: middenvelder uitgeroepen tot MVP bij Barcelona

Jeroen Rooseboom • 09:53, 12-01-2024 / Laatste Update: 06:59, 15-01-2024

Frenkie de Jong is voor zijn optreden namens FC Barcelona tegen Osasuna uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player). De Catalanen wonnen met 2-0 en staan daardoor in de finale van de Spaanse Supercopa.

Barça had moeite om door de verdediging van Osasuna heen te komen, zag ook De Jong na de wedstrijd. "Het was moeilijk om de ruimtes te vinden, omdat ze heel compact verdedigden en de gaten goed dichtliepen. We hadden iets meer creativiteit nodig, in de tweede helft ging het beter. De wissels hielpen ons in dat opzicht."

Pedri is back

De international van Oranje heeft het dan over Pedri, die de afgelopen weken ontbrak vanwege een blessure. Ook miste hij het begin van het seizoen door een hamstringblessure. "Pedri is een speler met buitengewoon veel talent, hij maakt het verschil", zei De Jong over zijn collega, die na een uur spelen binnen de lijnen kwam. "Het voetbal is vloeiender als hij in het veld staat. We zijn blij dat hij terug is."

Zondag treft de ploeg van trainer Xavi Real Madrid in de finale van de Supercopa. Een echte El Clásico dus. Hij hoopt dat winst op Real voor een goed gevoel rond de club kan zorgen. "Ik hoop dat het vanaf nu weer klikt. We moeten ons verbeteren en dat zijn we aan het doen. We hebben een vrij nieuw team, met veel wisselingen en blessures. Dan heb je tijd nodig om aan je ploeggenoten te wennen."

MVP

De Jong speelde goed tegen Osasuna. Daarom werd hij na de wedstrijd uitgeroepen tot MVP, oftewel man van de wedstrijd. Laten we hopen dat hij deze vorm vast kan houden richting het EK.