Frenkie de Jong wil dat scheidsrechters optreden tegen 'gênant' Getafe: '9 minuten extra is te weinig'

Noah Hoogenboezem • 13:26, 14-08-2023 / Laatste Update: 18:20, 11-12-2023

Getafe trok zondagavond tegen FC Barcelona weer eens alles uit de kast om de tegenstander te frustreren en dat lukte. Het bleef 0-0 en zowel aanvaller Raphinha als coach Xavi werden met rood weggestuurd bij Barça. Frenkie de Jong vond het spel van Getafe gênant, maar was vooral boos op de scheidsrechter.

"Scheidsrechters moeten ervoor zorgen dat het tijdrekken een keertje gaat stoppen", zei De Jong na het gelijkspel tegen tv-zender DAZN. "In de 2e helft is er minimaal 25 minuten niet gevoetbald. Dat is gênant en de scheidsrechters moeten er iets aan doen."

9 minuten niet genoeg

De Jong had begrip voor de manier waarop Getafe speelde, maar had graag gehad dat de wedstrijd wat langer had geduurd: "Het is niet hun schuld, want dit is de beste manier om de strijdd aan te gaan. Alleen is 9 minuten extra tijd dan wel wat weinig."