Frimpong en Koeman spraken niet over afwijzing: 'Voor mij draait alles om mijn droom: Oranje'
i

Pro Shots / Stefan Koops

Frimpong en Koeman spraken niet over afwijzing: 'Voor mij draait alles om mijn droom: Oranje'

Trevor Wagener • 20:40, 27-03-2023 / Laatste Update: 05:42, 12-12-2023

Wingback Jeremie Frimpong maakte afgelopen winter deel uit van de WK-selectie van Louis van Gaal, maar opvolger Ronald Koeman riep hem níet op voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar. Frimpong is een strijder en laat zich niet zomaar uit het spreekwoordelijke veld slaan en hoopt nog altijd op een debuut voor Oranje.

Zie ook: TV-gids! Nederland – Gibraltar kijk je live op DEZE zender

Frimpong maakte op het wereldkampioenschap in Qatar geen minuten. Hierdoor kan de vleugelverdediger ook nog altijd kiezen voor een interlandcarrière bij Ghana. Dat speelt, ondanks kritische teksten van Koeman, niet door het hoofd van de speler van Bayer Leverkusen.

Koeman over Frimpong

Toen de bondscoach in een persconferentie gevraagd werd waarom Frimpong wel in de voorselectie zat, maar niet was opgeroepen, antwoordde hij eerlijk en duidelijk. "Dat heeft vooral te maken met het systeem. Als je hem ziet spelen, past hij niet in mijn systeem. Hij speelt meer als een rechtsbuiten dan als rechtsback. Ik heb hem weleens zien spelen als verdedigende rechtsback. Ik heb twijfels over zijn verdedigende kwaliteiten."

Frimpong stelt bij Bild op het veld hard te blijven werken. "Ik ga door en probeer mijn verdedigende spel te verbeteren. In het voetbal is er altijd iets dat beter kan. Er zijn nog veel dingen die ik moet verbeteren, niet alleen mijn verdediging. Ik werk elke dag om een ​​betere speler te worden." Contact met Koeman over zijn afwijzing had hij niet.

De 22-jarige Nederlander met Ghanese roots hoopt in de toekomst wel weer in aanmerking te komen voor een plek bij Oranje. "Aan mijn mentaliteit is niets veranderd. Mijn droom is om voor Nederland te spelen", aldus Frimpong, die de Ghanese bond opnieuw zal teleurstellen als ze weer aankloppen. "Ik denk niet aan het spelen voor een ander land. Voor mij draait alles om Nederland. Zoals ik al zei, ik werk aan mijn verdedigende spel en hoop dat het op een dag lukt om voor Nederland te spelen."

Cijfers Jeremie Frimpong

In Duitsland maakt Frimpong indruk op de rechtervleugel. In 25 competitiewedstrijden kwam hij dit seizoen al 7 (!) keer tot scoren en leverde hij 5 assists af. In Europa kwam hij in zowel de Champions League als de Europa League ook nog eens tot 2 beslissende voorzetten.