Gaat de achterkleinzoon van dictator Mussolini zijn Lazio-debuut maken tegen AZ?
i

Getty Images

Gaat de achterkleinzoon van dictator Mussolini zijn Lazio-debuut maken tegen AZ?

Jeroen Rooseboom • 15:00, 07-03-2023 / Laatste Update: 07:56, 12-12-2023

Even voorstellen: Romano Floriani Mussolini is de achterkleinzoon van de beruchte Italiaanse dictator Benito Mussolini. Hij speelt bij Lazio en kan dinsdagavond zijn debuut maken tegen AZ in de Conference League. Dat is nogal pikant bij uitgerekend Lazio.

De club uit Rome staat namelijk bekend om zijn extreemrechtse achterban, hetzelfde gedachtegoed als waar de dictator om bekend stond. Daarom wacht het extreemrechtse deel van de Lazio-fans al maanden met smart op het debuut van de jonge Mussolini. Maar ze hebben pech, want ze kunnen geen shirt kopen met Mussolini achterop.

Andere naam op het shirt

Romano speelt namelijk niet met de naam Mussolini op zijn shirt. Hij speelt met de naam van zijn vader: Floriani. Mussolini is namelijk de achternaam van zijn moeder. Zij heeft er alles aan gedaan om hem met de achternaam van haar opa te laten spelen schrijft de NOS, maar is daar niet in geslaagd. Die moeder, Alessandra, was trouwens parlementslid in Italië voor onder meer een neofascistische politieke partij. Ook verscheen ze in 1983 in de Italiaanse Playboy.

In de tussenronde tegen CFR Cluj zat hij al op de bank, dus hij kan mogelijk tegen AZ debuteren. De wedstrijd Lazio - AZ begint om 18.45 uur. Check hier waar je de wedstrijd live kan volgen!