Gaat Feyenoord zich versterken in de winter? 'Die speler moet er ook zijn'
i

PRO SHOTS / Mischa Keemink

Gaat Feyenoord zich versterken in de winter? 'Die speler moet er ook zijn'

Bart van der Wijst • 16:51, 12-01-2024 / Laatste Update: 08:45, 15-01-2024

Arne Slot blikte vrijdag vooruit op de start van de tweede seizoenshelft. Feyenoord speelt zondag tegen NEC. Toch ging een deel van de persconferentie over eventuele versterkingen. De club mist vier spelers die bij de Afrika Cup en/of Azië Cup zijn. Komt er dan iemand bij in de winterse transferwindow?

"Vorige week zei ik dat je voor dit soort vragen altijd bij Dennis te Kloese moet zijn. Dat was een beetje lullig, want toen was hij er niet. Nu is hij er wel weer. Als je vragen hebt over het eventueel aantrekken van nieuwe spelers, moet je bij hem zijn", benadrukt Slot. "Ik focus me op de spelers die er nu wel zijn, dat zijn er al vier minder dan voor de winterstop. Die verdienen al mijn energie."

Afwachten

Feyenoord mist door de absentie van Yankuba Minteh, Alireza Jahanbakhsh en Ayaese Ueda maar liefst drie aanvallers. Ligt in de voorste linie dan ook de prioriteit voor een nieuwe speler? "Dennis weet uitstekend waar ik vind dat we nog iets kunnen gebruiken, helemaal als je de kans op de tweede plek wil vergroten", aldus Slot.

"Dat levert komend seizoen ook weer Champions League op. We zitten meer in concurrentie voor plek 2 dan plek 1. Als je de Champions League miljoenen van dit seizoen wil gebruiken om een nieuwe speler te kopen, zou ik dat toejuichen. Maar dat moet wel kunnen en die speler moet er dan ook zijn."

NEC

Feyenoord hoopt zondag de competitie te hervatten met drie punten tegen NEC, de nummer acht van de Eredivisie. "Los van het feit dat ze aan het einde van de eerste seizoenshelft beter voor de dag komen, denk ik dat Rogier Meijer het daar al jarenlang heel goed voor elkaar heeft. Eigenlijk altijd als wij, of onze concurrenten tegen NEC moeten: dan denk ik toch van, nou daar moet eerst maar eens van gewonnen worden", zegt Slot.

"Hij is altijd in staat om een goed plan neer te leggen. Ik vind ook dat NEC jarenlang, qua individuen zeker, voor subtopniveau hele goede spelers heeft. Daarom is NEC, niet alleen voor ons, maar voor heel veel topclubs altijd een uitdagende tegenstander."