Gaat Vitesse aanval versterken? 'Arnhemmers willen Sydney van Hooijdonk en Fran Sol'
i

Getty Images

Gaat Vitesse aanval versterken? 'Arnhemmers willen Sydney van Hooijdonk en Fran Sol'

Sjors Tanis • 16:34, 28-01-2023 / Laatste Update: 14:30, 08-01-2024

Technisch directeur Benjamin Schmedes wil 1 of meer aanvallende versterkingen halen voor Vitesse. In Arnhem staan de spitsen Sydney van Hooijdonk en Fran Sol hoog op het verlanglijstje. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Vitesse moet eerst van spelers af om te kunnen handelen op de transfermarkt. De Eredivisie-club mist financiële slagkracht.

Van Hooijdonk actief bij Heerenveen

Van Hooijdonk (22) staat onder contract bij de Italiaanse club Bologna, maar wordt nu gehuurd door Heerenveen. De spits is niet zeker meer van een basisplaats in Friesland en zou open staan voor een vertrek naar Vitesse.

Sol (30) voetbalt bij Málaga CF in Spanje. Hij is contractspeler van de Oekraïense club Dinamo Kiev. De Spanjaard heeft een verleden bij Willem II. De transferwindow sluit dinsdag 31 januari om middernacht.

Oroz, Isimat-Mirin en Pröpper

Vitesse telt voor deze winter al 3 versterkingen. Op defensief vlak heeft Schmedes met Dominik Oroz (terug na huurperiode bij Sturm Graz) en Nicolas Isimat-Mirin (transfervrij na seizoen bij Kansas City) zaken gedaan. Daarbij maakt Davy Pröpper zijn rentree. Vitesse is zeer blij met zijn komst. De Arnhemmer zit al meteen bij de wedstrijdselectie voor het duel met Heerenveen van zaterdag (aftrap 20.00 uur).

Lees ook: Eredivisie-programma (en TV-gids) van zaterdag 28 januari: PSV, AZ en meer

Salarisruimte nodig

Voor aanvallende versterking moet Schmedes salarisruimte creëren. De Duitser mag van de leiding van Vitesse anders niet handelen. Zo zijn gesprekken gaande met het overbodige trio Markus Schubert, Ferro en Toni Domgjoni. Zij staan bij gebrek aan speeltijd allen open voor een vertrek uit de hoofdstad van Gelderland. Maar deals worden niet zomaar gemaakt.

Verder is Nikolai Baden Frederiksen ongelukkig in Arnhem. De Deen, vorig jaar voor 1,8 miljoen euro weggeplukt bij Juventus, krijgt nauwelijks minuten van coach Phillip Cocu.