Gabriel Misehouy
Gabriel Misehouy bij Jong Ajax © Getty Images
i

Gabriel Misehouy © Getty Images

'Gabriel Misehouy mag niet meer meedoen bij Ajax, Anwar El Ghazi biedt zichzelf aan in Amsterdam'

15:33, 31-01-2024 / Laatste Update: 16:35, 31-01-2024

Gabriel Misehouy heeft zichzelf in een niet zo handige positie gemanoeuvreerd bij Ajax. De Amsterdammers zijn het gedoe over zijn contractverlenging meer dan zat en hebben besloten dat hij niet meer mag spelen voor de club.

Ajax stelt zich dus principieel op, schrijft Voetbal International. De club is maanden bezig weggeweest om het aflopende contract van de 18-jarige speler open te breken en te verlengen, maar dat lukte niet. Volgens speler was dat vanwege gebrek aan perspectief, maar Ajax zegt dat de omgeving van Misehouy te hoge eisen stelt, die ook nog eens steeds veranderen. Daarom is de club er klaar mee: ze willen er geen energie meer in steken.

Niet meer meedoen

Dat heeft vervelende gevolgen voor de jonge middenvelder. Niet alleen is zijn contractverlenging van de baan, hij mag ook niet meer mee spelen met Ajax 1 of Jong Ajax. Andere clubs zouden hem deze winter mogen overnemen. Maar als dat niet gebeurt, houdt Ajax hem aan zijn contract en wandelt hij zomers transfervrij de deur uit. 

Dit seizoen speelde Misehouy dertien wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. En dat deed hij best goed: hij scoorde daarin zeven keer en gaf drie assists. Ze zullen het bij Ajax dan ook ongetwijfeld jammer vinden dat een contractverlenging niet is gelukt. 

Terugkeer El Ghazi?

Volgens hetzelfde voetbalblad heeft de clubloze Anwar El Ghazi zich aangeboden bij Ajax. Hij werd in november de laan uitgestuurd bij FSV Mainz 05 nadat hij een video had gedeeld op sociale media waarin hij zich uitsprak tegen de rol van Israël in de oorlog in Gaza.

El Ghazi speelde eerder al meer dan honderd wedstrijden voor Ajax. Omdat hij nu transfervrij is, hoeft Ajax hem niet te contracteren voor de transferdeadline op 1 februari. 

Maar volgens Mike Verweij gaat er geen terugkeer komen van El Ghazi bij Ajax. De club zou niks zien in de speler.