Gakpo heeft zin in ontmoeting met Real Madrid: 'Dit is een geweldige kans voor mij'
i

Getty Images

Gakpo heeft zin in ontmoeting met Real Madrid: 'Dit is een geweldige kans voor mij'

Jeroen Rooseboom • 16:19, 20-02-2023 / Laatste Update: 06:11, 12-12-2023

Cody Gakpo en zijn team Liverpool lijken net op tijd voor de Champions League-ontmoeting met Real Madrid beter in vorm te raken. De Nederlander lijkt goede kans te maken op een basisplaats dinsdagavond op Anfield.

Liverpool won de laatste 2 competitieduels, 2-0 van Everton en 2-0 van Newcastle United. In beide duels scoorde de Eindhovenaar en dus is het kritische publiek weer wat milder over hem gestemd. "Het is een geweldig gevoel om je eerste doelpunt te maken, en dan ook nog in de Merseyside Derby. Newcastle was ook een heel belangrijk duel voor ons", zei de aanvaller op de persconferentie voor het duel met De Koninklijke.

Moeilijke periode

"We hadden een moeilijke periode, maar we hebben ons opgericht en zijn vastberaden om het beter te doen", vervolgde hij. Ook Gakpo zelf had even tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe club. "Je moet je aanpassen aan een nieuwe omgeving, een nieuwe competitie en een nieuw land. Er komen veel nieuwe dingen op je af, dat was voor mij persoonlijk de grootste uitdaging."

De wedstrijd tegen Real Madrid ziet hij als een kans om zichzelf op het allerhoogste niveau te laten zien. "Het is een droom. Dit is een geweldige kans voor mij. Ik wil graag laten zien dat ik op dit niveau kan presteren. Ik kijk ernaar uit."