Gakpo overladen met complimenten in Engelse media: 'Hij kan Liverpool gaan helpen'
i

Getty Images

Gakpo overladen met complimenten in Engelse media: 'Hij kan Liverpool gaan helpen'

Jeroen Rooseboom • 11:45, 14-02-2023 / Laatste Update: 19:54, 08-01-2024

Met zijn eerste goal in dienst van Liverpool hielp Cody Gakpo zijn club aan een 2-0 overwinning op stadsgenoot Everton. De Eindhovenaar droeg daarmee bij aan de eerste overwinning van zijn ploeg in 2023. De Engelse media waren dan ook zeer te spreken over ex-PSV'er.

The Sun hoopt dat de treffer het begin is van iets moois. "Cody Gakpo maakte zijn eerste doelpunt. Zijn entree bij Liverpool was niet bepaald groots, maar hopelijk kan hij de komende weken gaan bloeien. Het zal niet makkelijk zijn geweest voor hem om in een ploeg te komen die nog steeds last heeft van een kater."

Net niet-momentjes

Daily Mail beoordeelde het optreden van Gakpo met een 7. "Hij opende zijn rekening bij Liverpool en had wat goede balcontacten." Liverpool Echo gaf hetzelfde cijfer. "Hij kopte voor rust nog naast en had veel net niet-momentjes, maar na de rust maakte hij alsnog zijn eerste goal. Het zorgde voor opluchting bij de aanvaller, die een prima tweede helft speelde."

Daar was The Telegraph het mee eens. "Dit was zonder twijfel de beste wedstrijd van Cody Gakpo sinds hij in januari tekende bij Liverpool. Hij speelde opnieuw als een diepere centrale spits", schrijft de krant, die Gakpo ook steeds beter ziet samenwerken met collega-aanvallers Mohamed Salah en Darwin Nuñez.

Rol van Firmino

Jamie Carragher denkt dat Gakpo in de voetsporen van een collega-aanvaller kan treden. "Hij zou de rol van Roberto Firmino ook kunnen invullen", zei de analyticus bij Sky Sports. "Hij trok vaak naar binnen, waardoor de back eroverheen kon komen. Zijn goede controle, snelheid en indrukwekkende dribbels kunnen Liverpool gaan helpen."

Gakpo maakte de 2-0 na 49 minuten voor Liverpool, dat 10 minuten voor rust op voorsprong was gekomen via Salah. Liverpool trok de voorsprong over de streep en klom dankzij de overwinning naar de 9e plaats in de Premier League. De achterstand op nummer 4 Newcastle United, dat virtueel een Champions League-ticket in handen heeft, is 9 punten.