Gareth Bale miste laatste 5 duels Real Madrid vanwege rugblessure, maar zit 'gewoon' bij selectie Wales
i

Getty Images

Gareth Bale miste laatste 5 duels Real Madrid vanwege rugblessure, maar zit 'gewoon' bij selectie Wales

Sjors Tanis • 15:37, 19-05-2022 / Laatste Update: 01:18, 12-12-2023

Gareth Bale is opgeroepen bij Wales voor de play-offs tegen Schotland of Oekraïne om een WK-ticket en 3 wedstrijden in de Nations League. De 32-jarige aanvaller miste de laatste 5 duels van zijn club Real Madrid nog vanwege een rugblessure.

Bale speelde zijn laatste wedstrijd op 9 april. Hij viel toen 17 minuten in tijdens de gewonnen pot tegen Getafe (2-0).

Geschiedenis schrijven met Wales

Bale hoopt zijn land voor het eerst in 64 jaar naar het wereldkampioenschap te leiden. Wales stond in 1958 voor het laatst op een WK. De Welshe selectie start de interlandperiode op 1 juni met een Nations League-wedstrijd tegen Polen.

Op 5 juni staat de WK-play-off tegen de winnaar van Schotland - Oekraïne op het programma. Daarna volgen nog 2 wedstrijden in de Nations League, tegen Nederland en België (op respectievelijk 8 en 11 juni).

Ramsey

Naast Bale behoort ook Aaron Ramsey tot de selectie van Wales. De 31-jarige speler van Rangers FC miste woensdag in de Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt een strafschop, waardoor de Duitsers wonnen.

Ook doelman Danny Ward (Leicester City) en spits Kieffer Moore (Bournemouth) keren terug in de selectie van Wales. Ward onderging een knieoperatie, Moore is hersteld van een gebroken voet.