Gareth Bale, Novak Djokovic én Carlos Sainz gaan golfen bij Ryder Cup
i

Getty Images

Gareth Bale, Novak Djokovic én Carlos Sainz gaan golfen bij Ryder Cup

Eimert Pruis • 16:18, 07-09-2023 / Laatste Update: 11:51, 08-01-2024

Verschillende grote sporters en beroemdheden doen binnenkort mee aan een golfevenement van de Ryder Cup in Rome. Onder anderen tennisser Novak Djokovic en Formule 1-coureur Carlos Sainz zijn er op 27 september bij.

Het gaat om een zogenoemd All Star-evenement dat 2 dagen eerder plaatsvindt dan de Cup zelf. Verschillende sterren spelen dan een golfwedstrijd tegen elkaar. Ook oud-voetballers Gareth Bale en Andriy Shevchenko hebben hun deelname bekendgemaakt, net als actrice Kathryn Newton en Super Bowl-kampioen Victor Cruz.

2 teams

De deelnemers zullen worden onderverdeeld in 2 teams, die worden gecoacht door de voormalige Ryder Cup-captains Colin Montgomerie en Corey Pavin. Djokovic heeft in ieder geval erg veel zin in het evenement: "Ik kan niet wachten om erbij te zijn in Rome en mee te maken wat de atmosfeer is van de Ryder Cup. Want het is legendarisch".

Ryder Cup

De Ryder Cup is een van de belangrijkste golftoernooien van het jaar en begint op 29 september. Het gaat tussen 12 Europese golfers en 12 Amerikaanse golfers, die het in 2 teams tegen elkaar opnemen.