Gareth Southgate baalt van 'bange spelers' tegen Hongarije: 'Dan verdien je ook niets'
i

Proshots

Gareth Southgate baalt van 'bange spelers' tegen Hongarije: 'Dan verdien je ook niets'

Trevor Wagener • 13:00, 13-10-2021 / Laatste Update: 23:29, 07-01-2024

Gareth Southgate wist dinsdagavond niet wat hij zag. De bondscoach van Engeland ergerde zich enorm aan het spel van zijn spelers tegen Hongarije (1-1). Zij lieten na om te winnen en daarmee werd dus ook geen goede stap naar het ticket voor het WK in 2022 gezet.

Zie ook: 'Hongaarse hooligans jagen Engelse politieagenten van Wembley-tribunes af'

Slecht, noemde Southgate het spel. "Bij vlagen ja. We leden veel balverlies en ik zag in de openingsfase angst in ons spel. Dat is ongebruikelijk." Ondanks 60 procent balbezit konden de Engelsen de Hongaren niet onder druk zetten.

Hongaarse hindernis

Via Roland Sallai kwamen de bezoekers van de stip in de 24ste minuut op 0-1. In Londen maakte John Stones op Wembley een kwartier later al gelijk. Na rust vergat Engeland het duel naar zich toe te trekken. "Het was niet goed genoeg voor de winst, ook al hadden wij meer schoten. Echt grote kansen hebben we niet gecreëerd. Dan verdien je het ook niet."

Ondanks de deling is Engeland nog altijd de koploper van groep I. Alleen de nummer 1 van de groep krijgt een rechtstreeks WK-ticket. Engeland heeft 3 punten voorsprong op Polen en 5 op Albanië.

Stand in groep I

1. Engeland 8-20

2. Polen 8-17

3. Albanië 8-15

4. Hongarije 8-11

5. Andorra 8-6

6. San Marino 8-0