Gedeeld Nederlands record! PEC Zwolle scoort liefst 13 keer tegen Den Bosch

Brian Vesseur • 22:48, 03-03-2023 / Laatste Update: 09:00, 12-12-2023

Wat een gestoorde vrijdagavond in Zwolle! PEC scoorde liefst 11 keer tegen FC Den Bosch en evenaarde daarmee het Nederlands record. Dat staat sinds 24 oktober 2020 op naam van Ajax, dat met liefst 13-0 van VVV-Venlo won in de Eredivisie. En nu dus ook op naam van PEC!

Bij PEC leek het zo dat elke schot op doel ook een doelpunt opleverde. Bij een 9-0-stand had PEC 'pas' 11 keer op doel geschoten.

Na 31 minuten stond het 7-0 en dat was ook de ruststand. Maar na de thee ging PEC vrolijk verder met scoren. In de 1e helft scoorden: Apostolos Vellios (4 keer), Haris Medunjanin, Younes Taha en Thomas van den Belt. Na de thee waren dat Lennart Thy (3 keer) en Thomas Beelen. Van den Belt prikte er in de 89e minuut ook nog 1 in: 12-0. Even later maakte Davy van den Berg de 13-0.

Doelsaldo

PEC leidt de Keuken Kampioen Divisie met een voorsprong van 6 punten op Heracles. De club uit Almelo heeft nog wel een wedstrijd tegoed. PEC had deze 13-klapper nodig, want het doelsaldo van Heracles was een stukje beter.