Gedegradeerd PEC Zwolle onderneemt geen stappen na VAR-blunder
i

Pro Shots / Niels Boersema

Gedegradeerd PEC Zwolle onderneemt geen stappen na VAR-blunder

Joris Kaper • 17:17, 12-05-2022 / Laatste Update: 14:06, 08-01-2024

PEC Zwolle, dat woensdag uit de Eredivisie degradeerde na een nederlaag tegen concurrent Sparta, zal geen stappen ondernemen na een VAR-blunder in de wedstrijd ervoor tegen FC Utrecht. Dat heeft de club laten weten.

Afgelopen zaterdag werd een treffer van PEC tegen FC Utrecht afgekeurd, maar wel ten onrechte. Gervane Kastaneer dacht de gelijkmaker te scoren, maar de VAR keurde de treffer af vanwege buitenspel. Na afloop bleek dat de VAR echter een verkeerde buitenspellijn gebruikte. De goal van Kastaneer had dus gewoon moeten tellen. PEC Zwolle speelde nog wel gelijk tegen Utrecht, maar had wellicht dus kunnen winnen. Na afloop liet de club weten dat ze nadachten over een rechtsgang.

Statement

PEC ziet daar nu toch maar vanaf na gesprekken met de KNVB en dus is de ploeg 'gewoon' te bewonderen in de Keuken Kampioen Divisie volgend seizoen. "We hebben direct na die wedstrijd de mogelijkheden onderzocht voor eventuele actie, maar besloten dat niet te doen. We nemen ons verlies, richten ons op en doen er alles aan om volgend jaar direct terug te komen", aldus de club in een statement.