Geen groot kerstmaal voor spelers Borussia Dortmund: club verzint straf tegen kerstkilo's
i

Getty Images

Geen groot kerstmaal voor spelers Borussia Dortmund: club verzint straf tegen kerstkilo's

Pim Huberts • 15:04, 25-12-2023 / Laatste Update: 03:25, 07-01-2024

De spelers van Borussia Dortmund zullen tijdens de kerstdagen waarschijnlijk niet genieten van een groot kerstmaal. De spelers krijgen namelijk een boete als ze teveel kilo's zijn aangekomen. Dat onthulde Thomas Meunier in gesprek met RTBF.

Bij de laatste training voor de kerstvakantie is iedereen gewogen. Dit zal voor de start van de 2e helft van het seizoen opnieuw gebeuren. Ben je teveel aangekomen, dan komt het je duur te staan.

Boete

"Er wordt een boete van duizend euro per kilo opgelegd", vertelt de Franstalige Belg. "Vanaf een bepaald niveau wordt het zelfs duizend euro per honderd gram."

De 32-jarige Meunier verklapt dat er eerder al een speler is geweest die een boete kreeg van liefst 10.000 euro."Hij kreeg de kans om zijn boete te verlagen als hij al zijn kilo's er in een week weer af kreeg. En dat lukte hem ook nog."

PSV

De club van onder meer Donyell Malen en Sébastian Haller speelt in de 8e finale van de Champions League tegen PSV. Op 20 februari wordt de eerste wedstrijd gespeeld in Eindhoven en op 13 maart verhuisd de PSV-karavaan naar Dortmund. In de Bundesliga staat Dortmund slechts 5e.