Geen Jurriën Timber tegen PSV, zegt Mikel Arteta: 'Arsenal moet hem nog lang missen'
i

Getty Images

Geen Jurriën Timber tegen PSV, zegt Mikel Arteta: 'Arsenal moet hem nog lang missen'

Matthijs Nijhuis • 10:00, 12-12-2023 / Laatste Update: 18:36, 04-01-2024

Arsenal-trainer Mikel Arteta keek maandag alvast vooruit op de Champions League wedstrijd tegen PSV. Daarin gaf hij ook een update over het herstel van Oranje-verdediger Jurriën Timber. Die kampt nog altijd met blessureleed, dus kan ook in Eindhoven niet het verschil maken.

Lees ook: TV-gids: check hier hoe laat PSV het opneemt tegen Arsenal

"Het gaat heel goed met zijn herstel, maar helaas moeten we hem nog lang missen", concludeert de Arsenal-baas. "Het is natuurlijk een ernstige blessure, maar in deze fase van zijn revalidatie gaat het erg snel." Het werd eerder al duidelijk dat Arteta groot fan is van Timber en diens kwaliteiten. Onze international kwam in de zomer voor 40 miljoen euro over van Ajax, maar liep in augustus tijdens de 2e competitiewedstrijd van het seizoen een zware knieblessure op.

Wedstrijd tegen PSV

Voor de uitwedstrijd tegen PSV weet Arteta wat hem te wachten staat. Hij ziet een "indrukwekkende" ploeg in de mannen van Peter Bosz. "Als je hun prestaties bekijkt, zullen we heel goed moeten zijn om van ze te winnen", besluit hij. Arsenal is in de Champions League al zeker van groepswinst. PSV gaat verder als nummer 2 in de poule.