Geen koppositie voor Arsenal na verlies tegen West Ham United

Marcel Roes • 00:17, 29-12-2023 / Laatste Update: 05:44, 08-01-2024

Arsenal heeft in eigen huis verloren van West Ham United: 0-2. Als The Gunners wel hadden gewonnen, dan was de Londense club de nieuwe koploper van de Premier League.

Bij West Ham, waar John Heitinga de assistent is van de Schotse coach David Moyes, kregen de oud-Ajacieden Edson Álvarez en Mohammed Kudus een basisplek.

VAR

De Hammers kwamen na 13 minuten op voorsprong via de Tsjechische middenvelder Tomáš Souček, nadat de VAR de situatie vanuit alle hoeken had bekeken. Uiteindelijk besloot de arbitrage dat de bal nog niet volledig over de achterlijn was op het moment dat Jarrod Bowen de bal nog voor het doel bracht.

De Griekse verdediger Konstantinos Mavropanos kopte 10 minuten na rust de 0-2 binnen uit een hoekschop van James Ward-Prowse.

Geen penalty

Arsenal claimde in de 83e minuut nog een strafschop na een lichte overtreding van Angelo Ogbonna op Bukayo Saka, maar scheidsrechter Michael Oliver en de VAR vonden het geen straf waard.

Eerder op de avond won Brighton & Hove Albion van Tottenham Hotspur: 4-2.