Geen paniek bij Antwerp-voorzitter: ‘Overmars en Van Bommel weten waar ze mee bezig zijn’
i

Pro Shots

Geen paniek bij Antwerp-voorzitter: ‘Overmars en Van Bommel weten waar ze mee bezig zijn’

Jeroen Rooseboom • 16:15, 08-11-2022

Wie dacht dat Antwerp-voorzitter Paul Gheysens (foto) onrustig wordt nadat zijn club slechts 7 punten pakte in de laatste 7 duels, heeft het mis. Met "We staan nog steeds 2e", blijft de Belgische zakenman kalm. "Bij de meeste andere clubs wordt er dan victorie gekraaid."

Paul Gheysens was zondagavond, zoals bij elke thuiswedstrijd van zijn club, aanwezig op de Bosuil. De grote baas van de Great Old had dus ook wel gezien dat het spel niet fantastisch was en gehoord dat de supporters na de 0-0 tegen Anderlecht voor het eerst dit seizoen begonnen te fluiten.

"Tja, het was geen fameuze wedstrijd. Van geen één van de twee ploegen, trouwens", zei Gheysens tegen het AD. "En toch heb ik 2 fases gezien waarvan ik dacht: hoe kan het nu dat die bal er niet in gaat? Het zijn dat soort situaties die vaak het verschil maken. In het begin van het seizoen draaide het meestal in het voordeel uit. Toen viel het al eens mee. Nu is dat even anders. Da's voetbal, zeker? Het zijn nog steeds dezelfde spelers."

Toekomstige topspelers

Gheysens gaat ook zijn geloof in die spelers niet opzeggen na een paar mindere weken. "We hebben een enorm potentieel", vond de zakenman. "We zitten met een paar toekomstige topspelers in onze selectie. Het feit dat hier regelmatig scouts van absolute topclubs op de tribune zitten, toont aan dat men op het hoogste niveau ons potentieel ook ziet."

"Maar we hebben dus flink wat jongeren in onze kern. En van jonge gasten weet je dat die al eens wat gevoeliger zijn voor een dipje. Da's op voorhand overigens allemaal ingecalculeerd. De groep krijgt de tijd om verder te groeien."

Niks aan de hand

"Eigenlijk is er niks aan de hand”, stelde Gheysens. "Ik zit niet te veel in over de recente resultaten. Omdat ik de opbouw zie. Marc Overmars en Mark van Bommel weten waar ze mee bezig zijn. Dat zijn echte vakmensen. Nu zie je bij die 2 trouwens nóg meer de focus naar boven komen. Het stelt me gerust: we gaan er komen."

"Bovendien, laat ons toch ook niet overdrijven. We staan na 16 speeldagen 2e. Bij de meeste andere clubs zou men in zo’n situatie victorie kraaien. Als we zondag een positief resultaat neerzetten op het veld van Club Brugge, daarmee bedoel ik niet verliezen, dan kunnen we het eerste deel van de reguliere competitie op een mooie manier afsluiten. Alles bij elkaar vind ik dat we voorlopig aardig op schema zitten."

Lees ook: Mark van Bommel over mislukte overval: ‘De maatschappij verhardt, alles wordt agressiever’