🎥 | Geen transfer voor Andries Noppert: Oranje-doelman verlengt bij sc Heerenveen

Joris Kaper • 23:42, 01-09-2023 / Laatste Update: 19:58, 08-01-2024

sc Heerenveen kan opgelucht ademhalen! Doelman Andries Noppert heeft namelijk zijn contract verlengd bij de Friese club. De Oranje-international heeft een nieuw contract getekend, waardoor hij nu tot de zomer van 2027 vastligt bij Heerenveen.

De 'tower fan de Jouwer', zoals de Friese bijnaam van Noppert luidt, werd bekend gemaakt op een originele manier, namelijk via een projectie op de Jouster Toer.

Reactie De Haan

Algemeen directeur Ferry de Haan van Heerenveen liet weten ontzettend blij te zijn: "Wat Andries vorig seizoen allemaal heeft meegemaakt is natuurlijk ongekend. Dat we zijn contract nu hebben verlengd is voor ons dan ook een echte boppeslach, zoals ze dat hier in Fryslân zo mooi zeggen. Met zijn kwaliteit is hij een bepalende speler voor het elftal en daarnaast is hij als echte Fries en international ook een geweldig uithangbord voor sc Heerenveen."

Reactie Noppert

Noppert had lang de hoop op een nieuwe, mooie club, maar de interesse bleef uit. "Ik heb nooit een geheim gemaakt van mijn ambities. Maar iedereen weet ook dat ik hier ook speel bij de club van mijn dromen", zo zegt de goalie nu. "De juiste stap is deze zomer niet voorbijgekomen en dus verleng ik mijn contract nu met trots. De club wil langdurig met mij door en dat zie ik als een mooi compliment. Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is over mijn toekomst en kijk ernaar uit om dit seizoen weer maximaal te presteren."

Noppert debuteerde vorig jaar in Oranje, waarmee hij uitkwam op het WK 2022. Ook de komende interlandperiode is de Heerenveen-goalie weer present bij Oranje.