Géén uniek record voor PSV: FC Utrecht zit 'ongenaakbare' koploper voor het eerst dwars
PSV-spelers klagen bij scheidsrechter Joey Kooij na de gelijkmaker van FC Utrecht. ©Pro Shots

14:08, 21-01-2024 / Laatste Update: 09:53, 22-01-2024

Zeventien wedstrijden op rij had PSV gewonnen in de Eredivisie sinds de start van dit seizoen. Uitgerekend in het duel dat de club uit Eindhoven een Nederlands record kon pakken, ging het mis. Bij FC Utrecht bleef de ploeg van trainer Peter Bosz steken op 1-1.

Het leek weer een wedstrijd als alle anderen te worden voor PSV dit seizoen. De Eindhovenaren kwamen binnen zeven minuten al op een 1-0 voorsprong in De Galgenwaard, via een kopbal van Johan Bakayoko. Maar PSV kwam vervolgens geen moment lekker in het eigen spel, waarmee het dit seizoen alle tegenstanders al over de knie legde.

FC Utrecht trekt duel naar zich toe

FC Utrecht deed wat het uitermate goed kan: knokken, irriteren, overtredinkjes maken en alles-of-niets druk zetten. Dat resulteerde erin dat gedurende de eerste helft het wedstrijdbeeld kantelde. FC Utrecht kreeg de overhand en de kansjes, maar die achterstand van 0-1 bleef staan.

Teamprestatie dankzij vakman Ron Jans

Trainer Ron Jans is een vakman, al heeft hij dat nooit kunnen laten zien in de top van Nederland. Maar hij liet bij al z'n club wel al zien de afgelopen jaren dat hij het de top van Nederland wel altijd moeilijk kan maken. Zo ook het ongenaakbare geachte PSV. Want ook in de tweede helft klapte FC Utrecht erop. Dat leverde ook al snel de gelijkmaker op van Othman Boussaid: 1-1.

Onherkenbaar PSV

Helemaal verdiend was die goal ook. FC Utrecht werkte hard en de spelers van PSV, op Jerdy Schouten daargelaten, oogden onder de indruk van het naderende record en dat ze die uit handen dreigden te geven. Na de 1-1 bleef FC Utrecht als een team knokken en sleepten de spelers voor Jans een verdiend punt uit het vuur.

Geen uniek record PSV

Door het gelijkspel komt er een einde aan de enorme reeks die PSV dit seizoen in de Eredivisie neerzette. Liefst zeventien duels op rij bleef trainer Bosz zonder puntenverlies in de Eredivisie. Zeventien keer werd er gewonnen. Die achttiende keer, die PSV alléén het record van meeste zeges op rij sinds de seizoensstart had kunnen opleveren, bleef uit. Wel had PSV al het eigen record uit 1987/1988 geëvenaard, dus dat record moeten ze dan delen met de selectie van 36 jaar geleden.