Gekke bets bij TOTO: wat als Ajax en PSV niet zouden bestaan?
i

Getty

Gekke bets bij TOTO: wat als Ajax en PSV niet zouden bestaan?

Jeroen Rooseboom • 15:25, 03-08-2022 / Laatste Update: 01:54, 12-12-2023

Komend weekend is het eindelijk weer zover: de Eredivisie gaat weer beginnen. Nu kan je natuurlijk inzetten op wie er kampioen wordt (saaaaaaiiii), maar je kan ook voorspellen welke club uit het noorden het best gaat presteren of wie er gaat degraderen. Of misschien wil je wel inzetten op wie er kampioen zou worden als Ajax en PSV niet zouden bestaan. Klinkt als een ideale wereld, toch?

Waarschijnlijk denkt iedereen dat of Ajax of PSV weer kampioen wordt dit jaar. Maar dat hebben wij ondertussen wel een beetje gezien. Daarom kan je bij TOTO nu ook inzetten op wie er kampioen zou worden in een Eredivisie-seizoen zonder deze 2 clubs. Dan maakt Feyenoord volgens de bookmaker de meeste kans met een quotering van 1,40, gevolgd door AZ met 2,75. Ga je liever voor de 'normale' weddenschap? Dan krijg je 1,65 keer je inzet voor Ajax als kampioen en 3 keer je inzet voor PSV.

LEES OOK: Hou met deze langetermijnodds de spanning er het hele Eredivisieseizoen in

Wie wordt de Trots van het Noorden?

De noordelijke regionen van ons land zijn, door de promotie van FC Emmen, druk bezet met Eredivisieclubs dit jaar. Maar wie wordt de beste dit seizoen? Volgens TOTO maken sc Heerenveen en FC Groningen de meeste kans om als hoogste te eindigen met een quotering van 2,40. Als je denkt dat Leeuwarden de voetbalhoofdstad van het Noorden gaat worden, krijg je met SC Cambuur 6 keer je inzet terug. Of gaat Dick Lukkien enge dingen doen dit jaar? Als je inzet op FC Emmen krijg je 9 keer je inzet terug.

Topscorer

Na het vertrek van Sébastien Haller is er een vacature vrijgekomen voor topscorer van de Eredivisie. Fortuna Sittard verraste deze zomer met het aantrekken van Turks international Burak Yilmaz. Denk jij dat het kanon van Antalya er met de topscorersbokaal vandoor gaat? Dan krijg je 11 keer je inzet terug. Maar bij FC Utrecht hebben ze net zo'n topper in de spits rondlopen. Bas Dost is terug van weggeweest in de Eredivisie en gaat met Utrecht strijden voor een plek in Europa. Zie jij Dost topscorer worden? Dan krijg je 12 keer je inzet terug bij TOTO.

Degradanten

Helaas moeten er ook elk jaar minimaal 2 clubs verdwijnen uit de Eredivisie. Bij TOTO kan je ook inzetten op wie je denkt dat er onderaan de ranglijst gaat eindigen. Met 3 nieuwe clubs dit jaar wordt het misschien lastig kiezen. TOTO denkt dat de kans het grootst is dat Excelsior na 1 jaartje Eredivisie direct weer zal verdwijnen met een quotering van 3. Ook FC Volendam geven ze weinig kans. Als je inzet op het 'Andere Oranje' krijg je 5 keer je inzet terug. FC Emmen geven ze iets meer kans om te overleven, met een qoutering van 6. Maar misschien denk je wel dat het een rampjaar wordt bij Ajax of PSV. Dan krijg je maar liefst 1.000 keer je inzet terug!

Keuken Kampioen Divisie

Dit jaar speelt er een ongekend aantal grote clubs in de KKD. Grote namen als ADO Den Haag, NAC Breda, PEC Zwolle, De Graafschap, Willem II, Roda JC en Heracles gaan er dit jaar voor strijden om terug te keren naar de Eredivisie. Omdat het deelnemersveld zo sterk is, weten ze bij TOTO ook niet precies op wie je je geld het beste kan inzetten. De laagste quoteringen zijn voor Heracles, PEC, ADO en Willem II. Als je een van hen als jouw topfavoriet ziet voor de titel, krijg je 5,85 keer je inzet terug. Voor De Graafschap (8,75), Roda (8,75) en NAC (12,25) krijg je zelfs nog meer terug. Je kan nu inzetten op wie volgens jou kampioen wordt in de KKD.