🎥 | Gekte in Deventer: selectie Go Ahead wordt diep in de nacht getrakteerd op promotiefeestje

Bart van der Wijst • 09:30, 13-05-2021 / Laatste Update: 05:21, 08-01-2024

Go Ahead Eagles promoveerde na een zinderende slotdag in de eerste divisie laat op woensdagavond rechtstreeks naar de Eredivisie. Het goede nieuws kwam na lang wachten uit Doetinchem, waar De Graafschap het tegen Helmond Sport verprutste. Na een lange busrit vanuit Rotterdam werd de selectie om 2 uur s' nachts getrakteerd op een promotiefeestje.

Duizenden fans van Kowet hadden zich in Deventer verzameld om de selectie te onthalen. Met vuurwerk en gezang werd het een vrolijke nacht, nadat de fans er eerder al een feestje van maakten in de binnenstad.

Van der Valk

De fans van Go Ahead waren - terecht - door het dolle heen. Gasten die in het Van der Valk hotel in Deventer slapen zullen waarschijnlijk weinig hebben geslapen, omdat het feestje pal langs het hotel werd gehouden. 'En wie niet springt, wie niet springt die is voor Zwolle', werd er onder meer gezongen.

Go Ahead Eagles promoveerde nadat het zelf won van Excelsior (0-1) en De Graafschap punten zag verspelen tegen Helmond Sport (0-0). Die wedstrijd werd zelfs even uitgesteld door keiharde regen, waardoor Go Ahead in het stadion van Excelsior de wedstrijd besloot af te kijken. Na een bloedstollend spannend uur was het uiteindelijk feest voor de ploeg van Kees van Wonderen.