Gele duikboot van Villarreal laat Bayern München nog niet zinken: 1-0

Marcel Roes • 00:53, 07-04-2022 / Laatste Update: 09:34, 12-12-2023

Villarreal had Bayern Munchen woensdagavond in de Champions League-kwartfinale een enorme klap toe kunnen dienen. El Submarino Amarillo, de Gele Duikboot, had het beste van het spel, maar speelde de kansen niet altijd even gewiekst uit. Het werd 1-0, waardoor de Duitsers nog in leven zijn.

Al vroeg kwamen de Spanjaarden op voorsprong. Arnaut Danjuma bleek met zijn intikkertje de matchtwinnaar.

Gerard Moreno (paal en schot naast na fout keeper Manuel Neuer) en Danjuma hadden de score op kunnen voeren. Daar staat tegenover dat Bayern in het laatste half uur meer grip kreeg en op weg leek naar de gelijkmaker.

Ook schoot Moreno vanaf de middellijn net naast na een enorme fout van Bayern-keeper Manuel Neuer, die te ver uitkwam en de bal inleverde.

Teen

Bayern stelde daar weinig tegenover. In de 1e helft had de Duitse recordkampioen zelfs geen enkel schot op doel. Thomas Müller kwam vlak na rust een teenlengte te kort na een strakke bal van Serge Gnabry. In de blessuretijd schoot Kingsley Coman nog eens op het doel, maar Villarreal-keeper Rulli was alert.

Liverpool

Dinsdag is de return in Duitsland. De winnaar treft in de halve finales hoogstwaarschijnlijk Liverpool, dat volgende week met een 3-1-voorsprong Benfica ontvangt.