Georginio Wijnaldum 'heel gelukkig' na AS Roma-rentree: 'Ik voelde me herboren'
i

Getty Images

Georginio Wijnaldum 'heel gelukkig' na AS Roma-rentree: 'Ik voelde me herboren'

Sjors Tanis • 14:02, 12-02-2023 / Laatste Update: 05:33, 12-12-2023

Georginio Wijnaldum maakte zaterdag na maanden blessureleed zijn rentree voor AS Roma. "Een prachtig gevoel", was de reactie van de 32-jarige middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad.

"Ik voelde me herboren. Ik ben heel gelukkig. Dat was ook al zo toen ik een paar weken geleden groen licht kreeg van de medische staf om terug te keren op het trainingsveld. Ik voelde me herboren, omdat ik weer mocht voetballen. En dat was nu ook zo. Een wedstrijd spelen, al was het maar eventjes, is een prachtig gevoel." Wijnaldum viel in de 83e minuut in.

Voetbal in Italië leren kennen

"Helaas is er nog wat tijd nodig om weer echt op niveau te komen, omdat ik 5,5 maand in mijn eentje heb getraind", vertelde Wijnaldum. "Beetje bij beetje zal ik beter worden en zal ik het Italiaanse voetbal beter leren kennen. Want dat is heel tactisch, anders dan ik gewend ben."

Zondag 28 februari, als AS Roma de uitwedstrijd tegen Cremonese speelt, zou een basisplaats aan de orde kunnen komen voor Wijnaldum. "Dit is de juiste weg", aldus Wijnaldum. "Na een blessure zoals de mijne moet je voorzichtig te werk gaan. Ik zal geduld moeten hebben."