Georginio Wijnaldum raakt in vorm voor Feyenoord en leidt zijn Roma naar zege op Sampdoria
i

Pro Shots

Georginio Wijnaldum raakt in vorm voor Feyenoord en leidt zijn Roma naar zege op Sampdoria

Eimert Pruis • 22:04, 02-04-2023 / Laatste Update: 21:12, 11-12-2023

AS Roma heeft mede dankzij een doelpunt van Georginio Wijnaldum gewonnen van Sampdoria. De Nederlandse middenvelder zette Roma op het juiste spoor en in de slotfase werd het zelfs nog 3-0. Op 13 april speelt Roma in De Kuip tegen Feyenoord voor de kwartfinale van de Europa League.

Wijnaldum heeft sinds zijn terugkeer na zijn scheenbeenblessure nu 2 keer gescoord voor Roma. Trainer José Mourinho maakte - net als Oranje-bondscoach Ronald Koeman - gelijk weer gebruik van zijn diensten.

Wijnaldum kopt raak

Zondag scoorde Wijnaldum met het hoofd. Op aangeven van oud-Vitessenaar Nemanja Matic kopte de oud-Feyenoorder keurig binnen. De andere doelpuntenmakers in Stadio Olimpico waren Paulo Dybala (penalty) en Stephan El Shaarawy.

Champions League-voetbal in Rome?

Roma doet nog volop mee om Champions League-voetbal. Niet alleen via de Europa League kan dat gehaald worden, maar ook via de Serie A. Roma staat nu op de juiste plek, nummer 4. AC Milan kan daar nog overheen gaan (2 punten minder), maar dan moet het zondagavond wel winnen van koploper Napoli.

De goal van Wijnaldum