🎥 | Georgisch talent Khvicha Kvaratskhelia deelt dreun uit aan Zweden in WK-kwalificatie

Trevor Wagener • 20:52, 11-11-2021 / Laatste Update: 09:15, 12-12-2023

Zweden heeft in groep B van de WK-kwalificatie in en tegen Georgië een pijnlijke nederlaag geleden! Het Georgische toptalent Khvicha Kvaratskhelia was met 2 goals de grote man: 2-0!

Na een uur spelen bracht de 20-jarige dribbelaar van Rubin Kazan het thuisspelende land op voorsprong. Zweden had in het 1e bedrijf kansen zat, maar Alexander Isak en Zlatan Ibrahimovic wisten niet te scoren. Een kwartier voor het einde zorgde hij in de Adjarabet Arena in Batumi voor de verdubbelaar door doelman Robin Olsen voor een 2e keer te verschalken (zie video hieronder!).

Koning Kvaratskhelia

Voorafgaand de wedstrijd werd er veel verwacht van het Zweedse aanvalsduo Isak en Zlatan. De toppers konden geen vuist maken tegen Georgië, dat het duel - én onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük - dankzij Kvaratskhelia dus naar zich toetrok.

Competitiegenoot Viktor Claesson miste nog een reuze kans en een veldbestormer betrad nog het veld, maar aan de eindstand veranderde niets. Zweden heeft met 15 punten uit 7 duels nog wel de leiding in de groep. Spanje, dat later op de donderdag tegen Griekenland speelt, heeft 13 punten uit 6 potjes.