Gerard Piqué voelt zich 'bevrijd' na afscheid bij FC Barcelona: 'Ik ben hier geboren en ik ga hier dood'
i

Getty Images

Gerard Piqué voelt zich 'bevrijd' na afscheid bij FC Barcelona: 'Ik ben hier geboren en ik ga hier dood'

Sjors Tanis • 12:01, 06-11-2022 / Laatste Update: 16:42, 07-01-2024

Voor Gerard Piqué voelde het alsof een last van zijn schouders viel toen hij zaterdagavond van het veld in Camp Nou liep. De 35-jarige Spaanse verdediger nam in een vol stadion afscheid van de Catalaanse fans van FC Barcelona. "De laatste maanden waren heel zwaar, maar nu voel ik me bevrijd", zei Piqué tussen de tranen door.

"Het was alsof er een last van mijn schouders viel toen ik van het veld liep." Barça won zaterdag met 2-0 van Almería bij het afscheid van Piqué, mede door een goal van Frenkie de Jong.

Publiekswissel

Piqué mocht van Xavi in de thuiswedstrijd tegen Almería nog een keer starten, met de aanvoerdersband om zijn bovenarm. In de slotfase kreeg hij een publiekswissel. Piqué werd na afloop door zijn medespelers een paar keer in de lucht gegooid en toegejuicht door de 92.000 toeschouwers. De fans riepen herhaaldelijk het woord 'president'. Piqué wordt gezien als een toekomstige voorzitter van Barcelona.

'Intense relatie'

"Ik heb alles gegeven voor deze club. We hebben mooie en slechte dagen gehad, maar ik ben trots op wat we hebben gepresteerd. Volgens mij heb ik mijn werk goed gedaan", zei Piqué, die na de uitwedstrijd van dinsdag tegen Osasuna echt stopt. "Na zo'n intense relatie met zoveel passie en liefde, is dit het moment om wat afstand te nemen. Maar ik weet zeker dat ik hier in de toekomst terugkeer. Mijn opa heeft me ooit lid gemaakt van deze club. Ik ben hier geboren en ik ga hier dood", aldus Piqué, afkomstig uit de stad Barcelona.