Gerard Piqué wil terugkeren in het voetbal: 'Niet als speler'
i

Getty Images

Gerard Piqué wil terugkeren in het voetbal: 'Niet als speler'

Marcel Roes • 23:00, 09-01-2024 / Laatste Update: 11:00, 15-01-2024

Gerard Piqué heeft een stampvolle prijzenkast. Weinig voetballers hebben deze eeuw zo enorm veel grote prijzen gewonnen als de 36-jarig oud-verdediger. Nu wil hij het allemaal opnieuw winnen − maar dan als trainer.

Op X schrijft Piqué: "Het is een nieuw jaar en na goed nagedacht te hebben, heb ik besloten om terug te keren in het voetbal. Ik mis het erg. Dit keer zal ik geen speler zijn, maar coach. Later deze week vertel ik meer."

Andora of Kings League?

Wie weet begint de ex-man van popster Shakira bij FC Andorra. Dat is de club waarvan hij grootaandeelhouder is. De club doet het de laatste jaren goed en is actief in de Segunda División van Spanje.

Maar het is ook goed mogelijk dat hij een soort trainer wordt in de Kings League. Dat is een 7-tegen-7-voetbalcompetitie in Barcelona, waarvoor veel reclame wordt gemaakt door mensen die online games spelen. Die livestreamers mogen ook weleens meedoen.

Om terug te komen op zijn prijzenkast: Piqué werd wereldkampioen en Europees kampioen met Spanje, veroverde 4 keer de Champions league, 3 keer de FIFA Club World Cup, 9 keer de Spaanse titel en werd 1 keer Engels kampioen.