Gernot Trauner na restant Klassieker: 'We hebben ook nu gewonnen'
i

Pro Shots

Gernot Trauner na restant Klassieker: 'We hebben ook nu gewonnen'

Eimert Pruis • 16:53, 27-09-2023 / Laatste Update: 20:18, 11-12-2023

Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner was erg te spreken over zijn team in het restant van De Klassieker. "We hebben de volle focus gehouden en zijn op de juiste manier geëindigd. We hebben ook nu gewonnen", zei de Oostenrijkse verdediger na de 4-0-zege op Ajax over 2 dagen.

"Ik moet de complimenten aan het team geven", zei Trauner als een keurige aanvoerder bij ESPN. De verdediger gaf toe dat het heel vervelend is om nog even terug te komen voor 35 minuten spelen terwijl je al met 3-0 voor stond. "Er is nooit een perfecte beslising. Ik denk dat dit misschien wel de beste beslissing was. Het was ook de eerste keer zo voor beide teams, maar wij hebben de juiste manier gevonden om te winnen."

Feyenoord gaat all-in

All-in, zo legde Trauner die laatste 35 minuten uit. Hetzelfde plannetje had trainer Maurice Steijn van Ajax, maar hij kwam bedrogen uit. Na 4 minuten (59e minuut) voltooide Santiago Giménez zijn hattrick waarmee hij zondagmiddag was begonnen. In het restant was het controlerende Feyenoord oppermachtig en had het zelfs 5-0 of 6-0 kunnen worden.