Gernot Trauner vol lof over Arne Slot: 'Ik leerde meer in een paar maanden dan in alle jaren daarvoor'
i

Pro Shots

Gernot Trauner vol lof over Arne Slot: 'Ik leerde meer in een paar maanden dan in alle jaren daarvoor'

Noah Hoogenboezem • 13:14, 02-12-2023 / Laatste Update: 21:03, 05-01-2024

Gernot Trauner maakte in 2021 de transfer van LASK naar Feyenoord. Veel Rotterdamse supporters zullen zich af hebben gevraagd wat hun club met deze 28-jarige Oostenrijkse verdediger moest, maar die twijfels waren snel weg. Trauner blinkt als 2 jaar uit en volgens hem heeft trainer Arne Slot daar een groot aandeel in.

"Ik kwam hier als 28-jarige, maar leerde in een paar maanden meer dan in al die jaren daarvoor", zei Trauner tegen het AD. Trauner had Slot graag veel eerder tegengekomen in zijn carrière: "Ik denk weleens: waar was ik nu als ik hem eerder had ontmoet? In Oostenrijk speelde ik vaak de back aan, maar hier vroegen ze meteen wat ik aan het doen was."

Pijntjes

Trauner worstelt dit seizoen veel met kleine pijntjes en kan daardoor niet altijd spelen. Dat was gelijk te merken, want Feyenoord wist dit seizoen 3 keer niet te winnen in de Eredivisie en dat was elke keer zonder de Oostenrijkse verdediger. Trauner is wel fit voor de belangrijke wedstrijd tegen PSV van zondag. Feyenoord staat 7 punten achter op de koploper en mag dus niet verliezen.