Geslaagd PSV-basisdebuut van Joey Veerman: goal en assist tegen Telstar

ProShots

Marcel Roes • 21:39, 20-01-2022 / Laatste Update: 05:00, 08-01-2024

PSV is een van de 8 clubs in de kwartfinale van het bekertoernooi. Donderdag versloeg de Eindhovense club in eigen huis Telstar met 2-1. Grote man was Joey Veerman, die de 2-1 maakte en een assist leverde.

Joey Veerman en Fodé Fofana maakten hun basisdebuut voor PSV. Ze konden niet voorkomen dat de gasten in de 17e minuut brutaal op 0-1 kwamen. Uit een hoekschop kopte Özgür Aktas raak. PSV-keeper Joël Drommel zag er daarbij niet heel goed uit: hij tastte mis bij een hoge voorzet.

Bruma

In de 33e minuut stoomde Bruma op. De Portugees kapte Telstar-keeper Koeman Junior (ja, de zoon van Ronald Koeman) uit en had toen een leeg doel voor zich. Het ging niet meer mis: 1-1.

Veerman

20 minuten voor tijd liet Joey Veerman zien waarom PSV hem heeft aangetrokken. Na een pass van Phillipp Mwene rolde de bal naar de rand van het strafschopgebied. De 23-jarige middenvelder stapte naar voren en haalde uit: 2-1.

Zahavi

Spits Eran Zahavi kwam voor het eerst sinds begin november 2021 weer in actie voor PSV. De Israëliër had een knieblessure en kreeg in 2021 te maken met 2 woninginbraken. In de 65e minuut kwam hij in het veld voor Yorbe Vertessen.