Gestoord! NAC Breda wint in dying seconds van Groningen, doelpuntrijke avond in KKD

Bart van der Wijst • 00:20, 07-10-2023 / Laatste Update: 20:40, 04-01-2024

Het was vrijdagavond weer ouderwets genieten bij de schakelshow van ESPN. In de Keuken Kampioen Divisie vielen maar liefst 40 doelpunten, verdeeld over 10 wedstrijden. NAC boekte een gestoorde overwinning op FC Groningen. Koploper Roda JC won ook, net als achtervolgers FC Emmen, ADO Den Haag, FC Eindhoven en Willem II.

De meeste goals vielen in Dordrecht. Daar won de plaatselijke FC met liefst 5-2 van SC Cambuur. Daardoor zijn De Schapekoppen terug te vinden op een knappe 6e plek.

Mooie avond Roda

Koploper Roda JC won op eigen veld met 3-1 van Jong AZ. De Limburgers ontvingen na de wedstrijd ook de Bronzen Stier, als winnaar van de 1e periode. Sami Ouaissa (2) en Walid Ould-Chikh scoorden namens de thuisploeg, Lewis Schouten deed nog wat terug.

Heerlijk avondje NAC

De belangrijkste goal viel in Breda, bij NAC - FC Groningen. Boy Kemper kopte in de 95e minuut de winnende treffer binnen: 3-2. Kevin van Veen maakte 2 goals voor het nog altijd kwakkelende Groningen. Na zijn rake vrije trap werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt, omdat Van Veen het publiek provoceerde en er bier het veld op vloog.

Alle uitslagen:

FC Dordrecht - SC Cambuur 5-2

NAC - FC Groningen 3-2

Roda JC - Jong AZ 3-1

Willem II - De Graafschap 4-2

FC Emmen - Telstar 2-0

FC Den Bosch - FC Eindhoven 0-1

Helmond Sport - Jong FC Utrecht 4-0

ADO Den Haag - TOP Oss 2-1

Jong Ajax - VVV 3-0

Jong PSV - MVV 2-3