Getafe verliest het hoofd en begint 2024 met drie rode kaarten

Noah Hoogenboezem • 21:01, 02-01-2024 / Laatste Update: 16:44, 05-01-2024

De eerste week van 2024 staat normaal gesproken in het teken van goede voornemens, maar bij Getafe hebben ze daar blijkbaar nog nooit van gehoord. De Spaanse middenmotor begon het jaar met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano en het was weer een echte Getafe-wedstrijd. De ploeg begon het jaar namelijk met niet één, niet twee, maar liefst drie rode kaarten.

Het feest begon al voor de rust. Juanmi Latasa kreeg al in minuut 40 zijn tweede gele kaart en kon het veld dus verlaten. Even later schoot Rayo ook nog de 0-1 binnen. Na rust kreeg Mason Greenwood een directe rode kaart voor het protesteren tegen de scheidsrechter en kon de thuisploeg met negen man verder. Het was toen al 0-2.

Rood na wissel

Damian Suarez maakte het daarna nóg bonter. De verdediger ging volgens de scheidsrechter te traag van het veld bij zijn wissel en kreeg daarvoor een gele kaart. Toen de Uruguayaan eindelijk uit het veld was, riep hij ook wat naar de scheidsrechter en kreeg hij de derde rode kaart van de wedstrijd. Gelukkig voor Getafe hoefden ze de wedstrijd niet met acht verder te spelen.

Kaartenpakkers

In Nederland staat Getafe bekend als een vervelende ploeg door hun wedstrijden tegen Ajax in 2020. De Spanjaarden schakelden Ajax toen uit in de Europa League en waren niet vies van wat theater. In dat jaar was José Bordalas de coach en hij is sinds afgelopen jaar weer terug. Dat is duidelijk te zien, want Getafe heeft de meeste rode (9) en gele (76) kaarten van alle teams in Spanje.