'Gewapende man dringt huis Oussama Assaidi binnen, vrouw onder schot gehouden'
i

ProShots

'Gewapende man dringt huis Oussama Assaidi binnen, vrouw onder schot gehouden'

Joris Kaper • 16:07, 10-11-2023 / Laatste Update: 19:49, 04-01-2024

Heftig nieuws over oud-profvoetballer Oussama Assaidi! Op zijn huis is donderdagavond namelijk een gewapende overval gepleegd door een crimineel die zijn woning in Abcoude wist binnen te dringen. Dat meldt De Telegraaf. Bij de overval zou de vrouw van Assaidi onder schot zijn gehouden. De dader is na zijn daad op de vlucht geslagen en is nog niet gepakt.

De voormalig voetballer was zelf niet thuis en drong de dader rond 18.30 uur het huis binnen van de 35-jarige Assaidi. Vervolgens zou er een pistool op zijn vrouw zijn gericht, die wel thuis was. De overvaller zou verschillende kostbare spullen hebben meegenomen en ging er vervolgens te voet, en later per scooter vandoor. Ook de scooter roofde hij van iemand.

Politie op zoek naar de dader

De dader is nog niet gepakt en de politie is dus nog op zoek naar hem. "Het gaat om een man met een tenger postuur en een lengte van ongeveer 1,85 meter. We hebben verschillende getuigen gehoord, maar als er mensen zijn die iets weten of gezien hebben, en nog geen contact hebben opgenomen, willen we ze graag spreken. Het kan best zijn dat iemand bijvoorbeeld heeft gezien dat een persoon op een scooter aan het slingeren was, of heel hard reed. Dat kan waardevolle informatie opleveren”, aldus de politie tegen De Telegraaf.

De 35-jarige Assaidi stopte eind 2020 met voetballen. Hij speelde onder meer bij Liverpool, FC Twente, SC Heerenveen en het nationale elftal van Marokko.