Geweldig! 41-jarige Petr Cech gaat op het allerhoogste niveau ijshockeyen
i

Pro Shots/Belfast Giants

Geweldig! 41-jarige Petr Cech gaat op het allerhoogste niveau ijshockeyen

Brian Vesseur • 16:42, 15-11-2023 / Laatste Update: 13:34, 05-01-2024

Een geweldig verhaal: Petr Cech stond een heel voetballeven onder de lat bij de beste clubs van Engeland en het Tsjechische elftal. Toen hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, hield hij zijn keepershandschoenen wel aan! Hij ging namelijk ijshockeyen. Daar is hij nu, als 41-jarige, zo goed in geworden, dat hij op het hoogste niveau gaat keepen!

Cech keept sinds 2019 in Engeland en wordt nu door zijn huidige club verhuurd aan de Belfast Giants. Hij maakte de overstap van het tweede niveau naar de Elite Ice Hockey League. De coach van de Belfast Giants, Adam Keefe, zei tegen BBC Sport: "Petr is een zeer gelauwerde atleet, die weet wat er nodig is om op het hoogste niveau te presteren."

Ook al in de jeugd

IJshockey is geen onbekende sport voor Cech. Hij deed het ook heel lang in de jeugd, tot het niet meer te combineren was met voetbal. De Tsjech kwam tot 124 interlands en speelde 333 duels voor Chelsea. Nadat hij een schedelbasisfractuur had opgelopen door een botsing in het veld droeg hij sinds 2007 een helm.