🤬 | Gewisselde Justin Kluivert loopt te schelden op de bank en krijgt rood van vrouw

AFP

Eimert Pruis • 20:16, 26-02-2022 / Laatste Update: 08:32, 07-01-2024

Justin Kluivert heeft in de Franse competitiewedstrijd van OGC Nice bij RC Strasbourg Alsace een rode kaart gekregen. De vrouwelijke scheidsrechter Stéphanie Frappart stuurde de Nederlandse aanvaller in de slotfase vanaf de bank richting de kleedkamer. Kluivert was zo'n 20 minuten daarvoor al gewisseld door trainer Christophe Galtier.

De 22-jarige Amsterdammer zou zich verbaal hebben misdragen langs de lijn. Frappart, die regelmatig wedstrijden in de Ligue 1 fluit en vorig jaar de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland leidde, stuurde Kluivert daarop met rood weg. De 38-jarige Française had kort na rust ook al de Braziliaanse aanvoerder Bonfim Dante van Nice met 2 gele kaarten van het veld gestuurd.

De wedstrijd in Straatsburg eindigde in 0-0. Nice, met Pablo Rosario de hele wedstrijd in de ploeg en Calvin Stengs in de slotfase als invaller, staat nu op de 2e plaats in de Ligue 1. De achterstand op Paris Saint-Germain bedraagt maar liefst 13 punten. PSG speelt zaterdagavond tegen Saint-Étienne.