🎥 | Gezeik Van den Brom heeft geen zin: Genk maakt GEEN zaak van dit 'sneeuwduel'

Trevor Wagener • 23:27, 20-01-2021 / Laatste Update: 17:24, 13-12-2023

Alle woorden die John van den Brom laatst zei, kunnen we vergeten: de Belgische Racing Genk zal toch geen juridische stappen nemen na het 'door laten gaan' van de sneeuwwedstrijd tegen Excelsior Moeskroen. Die pot ging met 2-0 verloren en daar was vooral John van den Brom niet blij mee.

De Nederlandse coach was witheet dat er afgelopen zaterdag überhaupt gespeeld werd. "We moeten niet luisteren naar mensen die beslissen of we wel of niet spelen, omdat een bal kan rollen of niet. Een bal rolt, ja. Een bal rolt overal, want een bal is rónd", brieste Van den Brom. "We zijn geen amateurs!!!"

Zitten & zwijgen

Hierdoor leek een rel geboren, maar die doofde net zo snel nadat het opkwam. Genk besloot namelijk om er geen zaak van te maken. "De bestaande regelgeving laat geen ruimte. Daarom hebben we besloten om de zaak niet op de spits te drijven", zegt de club in een verklaring.

Beide teams troffen elkaar op een door de sneeuw op het oog onbespeelbaar veld. Toch werd er gespeeld, ook al vond Genk dat het duel niet door had moeten gaan. Zie zelf: