Gezellig bij Vitesse: diverse supportersgroepen gooien rookbommen naar elkaar
i

ProShots

Gezellig bij Vitesse: diverse supportersgroepen gooien rookbommen naar elkaar

Marcel Roes • 15:16, 23-10-2022 / Laatste Update: 21:59, 08-01-2024

Zaterdagavond speelden Vitesse en FC Emmen tegen elkaar in de Gelredome. Een deel van de toeschouwers had niet zozeer aandacht voor het spel, maar voor elkaar. Er zijn namelijk enkele supportersgroepen die elkaar niet meer kunnen uitstaan.

De kern van het conflict is veroorzaakt door de supportersgroep GTKP. Na de bekernederlaag tegen Kozakken Boys, woensdag, zochten GTKP-leden de confrontatie met enkele spelers, waaronder Romaric Yapi, Tomas Hajek en Matus Bero. Dat schrijft De Stentor.

GTKP was ontevreden over de houding van de spelers en de club. Uit protest stapte GTKP tegen Emmen pas de 2e helft de Zuidtribune op. Dat leverde fluitconcerten op en afkeurend gezang van andere groepen (‘laat je club maar in de steek’).

Daarna volgden onderlinge verwensingen, werd een rookbom afgestoken en werd met bier en aanstekers gegooid. De stewards hadden hun handen vol aan de pesterijtjes.

Niet gewenst

"We hebben een emotionele week achter de rug, die eindigde met een belangrijke wedstrijd tegen Emmen", stelt algemeen directeur Pascal van Wijk. "Aan dat duel hebben we gemengde gevoelens overgehouden. We zijn blij met de zege, maar op de Zuidtribune is het niet gegaan zoals gewenst."