Gezochte Quincy Promes viert verjaardag in Dubai, Openbaar Ministerie 'is ervan op de hoogte'
i

Getty Images

Gezochte Quincy Promes viert verjaardag in Dubai, Openbaar Ministerie 'is ervan op de hoogte'

Noah Hoogenboezem • 09:18, 06-01-2024 / Laatste Update: 09:18, 15-01-2024

Quincy Promes heeft op zijn Instagram beelden gedeeld waaruit blijkt dat hij zijn verjaardag viert in Dubai. Promes is afgelopen jaar veroordeel voor een celstrafhet neersteken van zijn neef en is ook verdachte in een drugssmokkelzaak. Hij staat daarom internationaal gesignaleerd. Hij kan in Dubai dus opgepakt worden. Het OM is volgens NH Nieuws op de hoogte.

Promes deelt op zijn Instagram een video waarin te zien is dat hij in Dubai zit. Hij viert zijn feestje overigens niet bescheiden, want in de video zijn allerlei glimmende en gouden juwelen te zien.

Promes speelt sinds februari 2021 voor Spartak Moskou en was op dat moment al verdachte van het neersteken van zijn neef tijdens een feest in 2020. Afgelopen jaar werd hij daarvoor veroordeeld. Zijn verblijf in Rusland was voorlopig zijn redding om niet opgepakt te worden. Nederland heeft met Rusland namelijk geen uitleveringsverdrag. De relatie tussen beide landen is na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne alleen maar slechter geworden.

Internationaal gesignaleerd

Promes staat door zijn verdenking in een andere zaak wel internationaal gesignaleerd. Dat betekent dat hij buiten Rusland wel kan worden opgepakt. Dus ook in Dubai, dat in de Verenigde Arabische Emiraten ligt. Zo werd de gezochte Ridouan Taghi daar eerder opgepakt.

OM

NH Nieuws meldt dat het Openbaar Ministerie op de hoogte is van het feit dat Promes in Dubai is. Het is nog onduidelijk of de voetballer ook daadwerkelijk opgepakt gaat worden.

Carrière

Promes begon zijn carrière bij FC Twente. Die club verkocht hem aan Spartak Moskou en via Sevilla kwam hij in 2019 bij Ajax terecht. Daar had hij een heel sterk eerste seizoen, maar het jaar erna ging het een stuk minder. Eind 2020 werd duidelijk dat hij verdachte was in de zaak van het steekincident. Ajax verkocht hem kort daarna aan Spartak. Daar speelt hij nog altijd.

Oranje

Promes maakte in 2014 zijn debuut in het Nederlands elftal en speelde in totaal 50 interlands, waarin hij tot zeven doelpunten kwam. Zijn laatste interland speelde Promes tegen Tsjechië op het EK van 2021 onder Frank de Boer. Toen was hij al verdachte voor het steekincident. Louis van Gaal, opvolger van De Boer, liet vervolgens weten Promes voorlopig niet op te roepen.