Gids: AZ - Celtic wéér niet op tv te zien, maar wél gratis online
i

Getty Images

Gids: AZ - Celtic wéér niet op tv te zien, maar wél gratis online

Brian Vesseur • 09:28, 26-08-2021 / Laatste Update: 12:37, 05-01-2024

Bij AZ zijn ze er helemaal klaar mee: de wedstrijd tegen Celtic wordt weer niet op tv uitgezonden. De Alkmaarders kwamen er niet uit met de zenders. Gelukkig heeft AZ wel een (gratis) oplossing gevonden.

AZ strijdt tegen Celtic om een ticket voor de Europa League. Celtic won in Schotland met 2-0.

Waar kijk ik naar AZ - Celtic?

Er is nu het besluit genomen om de wedstrijd lekker op het eigen Facebook-kanaal uit te zenden. Het potje begint om 20:15 uur, om 19:55 uur start de voorbeschouwing. Dat meldt AZ op de eigen website. Ook heeft AZ gecommuniceerd dat de wedstrijd op deze site te zien zal zijn.

Waarom wordt AZ niet op tv uitgezonden?

Vorige week werd de wedstrijd niet op tv uitgezonden, omdat de thuisploeg mag bepalen waar het wordt laten zien. Celtic vond het financieel niet interessant genoeg om de wedstrijd op de Nederlandse tv uit te zenden. AZ was ook niet onder de indruk van de biedingen van de Nederlandse zenders en kiest ervoor het zelf te laten zien.

Robert Eenhoorn van AZ zegt: "Nadat biedingen voor deze wedstrijd bij ons waren binnengekomen, begrijpen we nu ook beter waarom vorige week door Celtic geen overeenkomst is gesloten. Vanuit het buitenland is er meer dan voldoende serieuze interesse, maar bij de Nederlandse zenders ligt dat blijkbaar anders. Deze ontwikkeling is niet goed voor het Nederlands voetbal en wat ons betreft een mooie uitdaging voor de toekomstig directeur van de NL League."