🎥 | Giga-misser Ryan Gravenberch kost Liverpool 2 punten

Bart van der Wijst • 19:07, 08-10-2023 / Laatste Update: 01:19, 05-01-2024

Liverpool heeft zondagmiddag op bezoek bij Brigton met 2-2 gelijkgespeeld. Met name Ryan Gravenberch zal zich daardoor achter de oren krabben. De Nederlander miste een mega-kans bij 2-1 in het voordeel van The Reds. Even later maakte Brighton de gelijkmaker.

Brighton pakte de voorsprong door slippertjes van Virgil van Dijk en Alexis Mac Allister. Van Dijk speelde een ziekenhuisbal naar Mac Allister, die niet op stond te letten. Simon Adingra profiteerde en scoorde.

Salah

Voor rust had Liverpool de schade al gerepareerd. Mo Salah scoorde na een vlugge counter de 1-1. Net voor rust maakte Salah van 11 meter ook de 2-1. Bart Verbruggen maakte een fout in de opbouw, Pascal Gross probeerde dat te herstellen. De Duitser greep Dominik Szoboszlai bij het shirtje en dus volgde een penalty. Die werd door Salah binnen geknald.

Gravenberch

Na rust kwam Gravenberch binnen de lijnen. Een paar minuten na zijn invalbeurt legde Szoboszlai de bal voor en Gravenberch leek te gaan scoren. Van dichtbij mikte hij de bal echter op de lat. Die poging had een xG van 0.78...

Liverpool kreeg uiteindelijk de deksel op de neus; Brighton-aanvoerder Lewis Dunk liep een vrije trap binnen. Daardoor bleef het bij 2-2, wat gezien het spelbeeld wel terecht was.