Gio verliest met zijn Rangers beladen Old Firm, Celtic-goalie Hart bekogeld met glas
i

Getty Images

Gio verliest met zijn Rangers beladen Old Firm, Celtic-goalie Hart bekogeld met glas

Eimert Pruis • 16:55, 03-04-2022 / Laatste Update: 00:20, 09-01-2024

Giovanni van Bronckhorst heeft als trainer ook zijn 2e Old Firm verloren met zijn Rangers. De Nederlandse coach verloor het beladen duel met Celtic met 2-1 en dat op het eigen Ibrox. Het duel werd ontsierd door een incident in het doelgebied van Celtic-goalie Joe Hart. Hij werd door Rangers-fans bekogeld met glas.

Landskampioen Rangers ziet de titelconcurrent verder uitlopen. Het verschil met Celtic is nu 6 punten.

Geweldig begin Rangers

De wedstrijd begon nog zo goed voor Van Bronckhorst en zijn mannen. In de 3e minuut was het al raak via Aaron Ramsey. Gio schreeuwde het uit en knuffelde zijn assistenten intens.

Flinke druk

Er stond nog meer druk op de 428e Old Firm. Rangers (167 keer gewonnen) had een achterstand van 3 punten en speelde thuis. Er moest dus gewonnen worden. Celtic wilde ook wel een gelijkspelletje (100 keer eerder voorgekomen), maar kreeg uiteindelijk de 161e zege.

Gio in extase na de openingstreffer

Nog voor rust andere stand

In het holst van de leeuw zorgde de groenwitten nog voor rust voor de ommekeer. Tom Rogic maakte 4 minuten na de openingstreffer alweer gelijk. Cameron Carter-Vickers zorgde vlak voor rust voor de 1-2.

Glasscherven overal

Toen de ploegen weer wilden aftrappen voor de 2e helft werd Hart belaagd door glasscherven. De scheidsrechter nam een inspectie en zag het hele doelgebied vol met glas liggen. Daarop werd de wedstrijd even stilgelegd. Stewards maakte het doelgebied weer schoon en toen kon er verder worden gevoetbal.

Het doelgebied wordt grondig schoongemaakt

Extra veiligheidsmaatregelen voor niets

Een pijnlijk incident voor Rangers dus. Hoe bij zo'n beladen wedstrijd met extra veiligheidsmaatregelen toch een glazen fles naar binnen gesmokkeld kon worden, is ongelooflijk. Rangers-fans zouden het glas hebben kapot gestampt om er daarna met de scherven te gaan gooien.

Gio schudde zijn hoofd

Van Bronckhorst keek het allemaal hoofdschuddend toe. Zeker toen Fashion Sakala een grote kans had. Het schot van de Zambiaanse aanvaller werd met een uiterste reddingspoging door Hart tegengehouden. In het vervolg had Celtic nog de grootste mogelijkheden voor een grotere eindstand.

Nog steeds kansen op de titel

Van Bronckhorst en Rangers likken de wonden. Er komt gelukkig nog een kampioenspoule aan en in een nieuwe Old Firm kan alles weer anders zijn. De Schotse autoriteiten gaan het glasincident nog wel onderzoeken. Rangers kan nog een gepeperde boete verwachten.