Giovanni van Bronckhorst maakt indruk: 'Dit is me met Feyenoord nooit gelukt'
i

Bernd Thissen/dpa

Giovanni van Bronckhorst maakt indruk: 'Dit is me met Feyenoord nooit gelukt'

Robert Hüsken • 10:33, 18-02-2022 / Laatste Update: 07:01, 12-12-2023

Giovanni van Bronckhorst beleefde naar eigen zeggen ,,een geweldige avond” in Dortmund, waar zijn club Rangers FC donderdag in de Europa League verrassend zegevierde (2-4) tegen Dortmund.

Van Bronckhorst beleefde in Dortmund ook nog eens een primeur. ,,Het is best moeilijk een uitwedstrijd in Europa te winnen. Als trainer is dit volgens mij de eerste keer dat het mij is gelukt om een uitwedstijd te winnen. Dat geeft aan hoe moeilijk het is. Met Feyenoord speelde ik in de Champions League en Europa League. Ik denk dat ik toen nooit een uitwedstrijd heb gewonnen, alleen enkele gelijke spelen.”

En dat klopt. In zijn periode bij Feyenoord (2015-2019) kwam Van Bronckhorst met de Rotterdammers in 7 Europese uitduels tot 0 overwinningen, werd er één keer een gelijkspel behaald en gingen de overige 6 wedstrijden verloren. Feyenoord trof met tegenstanders als onder meer Manchester United, Napoli en Manchester City overigens ook zeker niet de makkelijkste tegenstanders. 

Buitenlandse media onder de indruk

Schotse media zijn onder de indruk van de prestatie van Rangers. ‘Rangers verlamt Duitse grootmacht Dortmund', aldus de Daily Record, dat bijval krijgt uit Duitse media. Volgens het lokale Ruhr Nachrichten stond Dortmund voor schut. ‘De spelers oogden knock-out en moeten vrezen voor een groot fiasco.’ Ook volgens Der Westen blameerde Dortmund zich. ‘Het was Rangers dat voor de speciale momenten zorgde.’