Girona maakt dankzij hattrick Artem Dovbyk ook gehakt van Sevilla
Artem Dovbyk / Getty Images

23:17, 21-01-2024 / Laatste Update: 23:17, 21-01-2024

Artem Dovbyk is bezig aan een geweldig seizoen bij Girona, de verrassing van LaLiga. De Oekraïense spits maakte een hattrick tegen Sevilla binnen zeven minuten. Daarmee draaide Dovbyk de achterstand eigenhandig om. Uiteindelijk won Girona met liefst 5-1.

Isaac Romero opende na tien minuten de score, daarna was het Dovbyk Time. De Oekraïner kopte de 1-1 binnen en maakte amper twee minuten later op aangeven van oud-PSV'er Sávio de 2-1. Weer iets later maakte Dovbyk zijn hattrick compleet na een mooie solo. In 06:33 had hij zijn drie goals te pakken.

De openingsgoal van Sevilla was niet eens onverdiend, maar dat was wel het moment dat Girona wakker schoot en weer begon te draaien zoals al het hele seizoen. Dat resulteerde in de snelle hattrick van Dovbyk. De ploeg van trainer Míchel speelde verzorgd en maakte uiteindelijk ook gehakt van Sevilla. Na rust scoorden Viktor Tsyhankov en Cristhian Stuani nog.

Daarmee gaat Girona (voor even) weer aan kop van LaLiga. Eerder op de dag won Real Madrid ondanks dat het met 2-0 achter stond van Almería. Die ploeg heeft een punt minder dan Girona, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Op een afstandje volgt Barcelona, dat zondag met 4-2 won van Real Betis.