Girona wint met scorende Daley Blind in thriller van Atlético Madrid

Bart van der Wijst • 00:59, 04-01-2024 / Laatste Update: 00:41, 05-01-2024

Girona blijft lekker meedraaien in de top van LaLiga. De verrassing van dit seizoen won in eigen huis met 4-3 van Atlético Madrid. Iván Martín Núñez maakte in blessuretijd de winnende, ook Daley Blind kwam tot scoren. Alvaro Morata maakte een hattrick, maar dat was niet voldoende voor een resultaat.

Girona knalde uit de startblokken. De eerste kans ging mis, maar een paar tellen later maakte Valery de 1-0 op aangeven van Pablo Torre. Lang duurde dat feestje niet, want Morata maakte 10 minuten later zijn eerste van de avond.

Blind

Toch nam Girona de regie weer over en dat resulteerde in een paar goals. Eerst scoorde Savio (oud-PSV) uit de rebound, daarna was het de beurt aan Blind. De Oranje-international stond goed op te letten bij een corner en liep de bal vogeltjevrij van dichtbij binnen.

Check hier de goal van Blind:

Hattrick Morata

Nog voor rust vielen de 3-2 én 3-3 van Morata. De laatste goal werd alleen afgekeurd vanwege buitenspel. Geen hattrick dus voor de spits. Nog niet, althans. Want kort in de 2e helft maakte hij zijn 3e van de avond en mocht de wedstrijdbal mee naar huis.

Leuke herinneringen zal Morata daar niet aan hebben, want Girona ging er met de zege vandoor. Núñez zorgde voor dolle vreugde op de tribunes en dat Girona op gelijke punten blijft met Real Madrid.