Go Ahead Eagles gaat het stadion toch opengooien voor publiek
i

Pro Shots

Go Ahead Eagles gaat het stadion toch opengooien voor publiek

Eimert Pruis • 20:51, 07-02-2022 / Laatste Update: 04:33, 07-01-2024

Go Ahead Eagles gaat het stadion bij thuiswedstrijden openstellen voor bezoekers. De leiding van de club voerde de afgelopen dagen overleg met alle betrokkenen, zoals spelers en fans. Daarop werd besloten 1/3e van de capaciteit te gebruiken, zoals is toegestaan binnen de huidige coronamaatregelen van het kabinet.

Go Ahead Eagles zag daarmee af van de mogelijkheid het stadion in zijn geheel dicht te laten. Eerder deed FC Twente dat wel, onder het motto iedereen naar binnen of niemand naar binnen. Met de huidige maatregelen kunnen niet alle seizoenkaarthouders en sponsoren naar binnen bij de meeste clubs, waardoor keuzes moeten worden gemaakt.

'Het gaat om mensen'

"Uiteraard hebben we dit met de allerbeste bedoelingen gedaan, anders steek je er niet zoveel tijd en energie in", aldus algemeen directeur Jan Willem van Dop. "We wilden bij het maken van de keuze niet voor de mensen spreken, maar mét de mensen. Want dat is waar het bij dit enorme dilemma precies om gaat: niet om het geld, of om de organisatie, maar om de mensen."

Go Ahead Eagles heeft alle meningen van de afgelopen dagen besproken en besloten om wel een deel van de capaciteit te benutten. "Wij hebben vanaf het begin beseft dat we het binnen deze maatregel nooit iedereen naar de zin kunnen maken", vervolgt Van Dop. "Bij de andere clubs hebben we eerder kunnen zien dat, welk besluit er ook is genomen, teleurgestelde reacties volgden van mensen die het er niet mee eens zijn. Dat zal bij ons niet anders zijn."