Go Ahead Eagles stuurt NEC naar huis en wint weer zonder tegengoal in de KNVB Beker

Eimert Pruis • 21:55, 10-02-2022 / Laatste Update: 23:31, 11-12-2023

Go Ahead Eagles heeft ook zijn 4e wedstrijd in de TOTO KNVB Beker gewonnen zonder een tegendoelpunt te incasseren. Bij NEC werd knap met 0-2 gewonnen. De Eagles bereiken voor de 7e keer in de clubgeschiedenis de halve eindstrijd. Nog nooit won het de 'dennenappel'.

Eerder won Go Ahead in de beker van Almere City (0-2), Roda JC (2-0) en sc Heerenveen (0-1). De club uit Deventer voegt zich bij Ajax, PSV en AZ. Zaterdagavond is de loting voor de halve finales. Go Ahead speelt in ieder geval thuis en tegen PSV of Ajax.

Brouwers en Botos

Na 27 minuten stond de eindstand al op het scorebord. Luuk Brouwers benutte een strafschop in de 18e minuut en even later schoot de Griek Giannis-Fivos Botos raak.

In de 2e helft maakte Wilfried Bony nog zijn debuut voor NEC. De oud-Vitessenaar en voormalig topscorer van de Eredivisie is allesbehalve fit, maar scoorde toch bijna met z'n eerste balcontact. Toch werd het een dubbelpijnlijk rentree op de Nederlandse velden voor de Ivoriaanse spits. Vlak voor tijd strompelde hij van het veld met een blessure.

1 finaleplek

Go Ahead haalde slechts 1 keer de finale. In 1965 werd toen verloren van Feyenoord. De vorige keer dat de Eagles de halve eindstrijd bereikten was in 2010. Ook toen had de club geen tegengoal gekregen tot aan de halve finale. In die wedstrijd tegen Ajax kreeg Go Ahead er 6 om de oren (6-0).